Zdeno Chára by po polovici sezóny získal Norrisovu trofej

10.01.2012 Celý región

LOS ANGELES 10. januára (WEBNOVINY) - Slovenský hokejista Zdeno Chára z Bostonu je po prvej polovici sezóny hlavným kandidátom na zisk Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL.

O trofej by sa podľa webu súťaže nhl.com mali uchádzať aj Shea Weber z Nashvillu a Nicklas Lidström z Detroitu.

Chára je zatiaľ podľa nhl.com najlepším obrancom sezóny, ktorej prvú polovicu uzavrel pondelkový zápas medzi Los Angeles a Washingtonom. Trio kandidátov dominovalo lige aj v predchádzajúcich ročníkoch. Ak by sa mohol nominovať aj štvrtý hráč, na zoznam by sa dostal Brian Campbell z Floridy.

Chára je s 25 bodmi (7+18) siedmym najproduktívnejším obrancom súťaže a medzi zadákmi je najlepší v hodnotení plus/mínus bodov s 27 pluskami. Voľba autora hodnotenia Coreyho Masisaka pre Cháru bola jednoduchá. Kapitán Bruins nastupuje proti najlepším hráčom súperov, nechýba na ľade v oslabeniach či presilovkách a jeho tím je úspešný.

Po polovici sezóny by podľa nhl.com Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže dostal Claude Giroux z Philadelphie, ďalšími adeptmi by boli Jonathan Toews z Chicaga a Phil Kessel z Toronta. Najlepším brankárom prvej polovice sezóny a ašpirantom na Vezinovu trofej je Henrik Lundqvist z New York Rangers.

Calderova trofej pre najlepšieho nováčika by pripadla Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi z Edmontonu, Trofej Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera Kevinovi Dineenovi z Floridy, Frank J. Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka Patriceovi Bergeronovi z Bostonu a Lady Byng Memorial Trophy pre najslušnejšieho hráča pre Louia Erikssona z Dallasu.
 

Vyberte región